Cum să alegi scaune de bar perfecte pentru tine  

Scaunele de bar sunt un plus excelent pentru orice casă, în special pentru bucătării sau baruri. Dar este important să alegi înălțimea potrivită pentru a te asigura că stai confortabil și a nu te răni. Există modele de scaune de bar reglabile pe înălțime și sunt folosite de obicei în bucătării, baruri sau restaurante. Are o înălțime mai mare decât un scaun obișnuit și este conceput pentru a se potrivi la un blat sau un bar înalt. Le poți găsi din diferite materiale și în diferite stiluri și înălțimi.

Scaun de bar – Înălțimea ideală

Înălțimea ideală pentru scaunul de bar depinde de înălțimea barului sau a blatului pe care îl ai. Majoritatea blaturilor standard au o înălțime de 90 până la 110 cm, așa că scaunele de bar cu o înălțime de 60 până la 65 cm sunt cea mai bună alegere. Dacă tejgheaua este mai înaltă, ia în considerare alegerea unui scaun de bar mai înalt. Este important ca picioarele tale să poată atinge podeaua și să te poți așeza confortabil, fără a fi nevoie să depui prea mult efort. Dacă nu îți poți întinde picioarele confortabil, îți poți provoca dureri în spate și de picioare.

Materiale și stiluri

Scaunele de bar vin în diferite materiale, cum ar fi lemn, metal, plastic ABS, piele ecologică și țesătură. Fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje. De exemplu, categoria de scaune de bar tapitate se potrivește mai bine cu interioarele realizate in stil modern, în timp ce modelele din metal se potrivesc mai bine cu interioarele industriale.

Stilul scaunului de bar joacă și el un rol important. Există scaune de bar clasice fără spătare, scaune cu spătare rotunde precum și modele mai moderne cu forme unghiulare și design minimalist. Alege stilul care se potrivește cel mai bine decorului interior.

Ergonomie și confort

Scaunele de bar nu ar trebui doar să arate bine, ci să fie și confortabile și ar trebui să aibă suport pentru picioare pentru a elimina efortul de pe picioare. Un scaun cu tapițerie poate crește și confortul, mai ales dacă stai pe el perioade mai mari de timp. De asemenea, este important ca scaunul de bar să fie proiectat ergonomic pentru a permite o poziție naturală de șezut. Un spătar și cotiere ușor înclinate te pot ajuta să găsești o poziție confortabilă. Dacă ai nevoie de mai multe scaune de bar, ar trebui ca toate să aibă aceeași înălțime și același stil, pentru a crea un aspect uniform si armonios.

Scaune de bar – Îngrijire și curățare

Îngrijirea și curățarea unui scaun de bar depinde de materialul din care este fabricat. Pentru scaunele de bar din lemn și metal, poți folosi o cârpă umedă pentru a îndepărta praful și murdăria. Tapițeria trebuie tratată în mod regulat cu un produs de îngrijire adecvat pentru a proteja materialul.

Aceste piese de mobilier au mai multe avantaje față de alte tipuri de scaune, fotolii sau canapele. Ocupă mai puțin spațiu și sunt mai ușor de depozitat. În plus, poți folosi scaune de bar într-o varietate de moduri și nu se limitează la un anumit tip de decor.

 

Related Articles