Aparat de radiologie pentru performanța ta medicală

Pe lângă diagnosticare, radiologia este utilizată pe scară largă în scopuri preventive. Astfel, examinarea plămânilor în scopul depistării precoce a tuberculozei se recomandă să se facă o dată la doi ani, iar examinarea glandelor mamare la femeile după vârsta de 40 de ani trebuie efectuată anual. O astfel de detectare precoce a bolilor, îmbunătățește semnificativ prognosticul bolii, calitatea terapiei și reduce semnificativ riscul de deces. Radiologia este o specialitate cheie în îngrijirea medicală.

Aproximativ 80% din toate bolile grave pot fi diagnosticate doar prin tehnici imagistice sau evaluate în așa măsură încât să poată fi tratate în consecință. Pe lângă tumori, rupturile ligamentului încrucișat, fracturile osoase, litiaza biliară, cu un aparat de radiologie modern pot fi diagnosticate și chisturile și inflamațiile folosind tehnici imagistice.

Radiologia face posibilă obținerea unei imagini a interiorului corpului uman. Prin urmare, un aparat radiologie poate oferi informații despre sănătatea inimii, a creierului, a țesuturilor moi, a oaselor și a articulațiilor. Un computer tomograf, un mamograf sau un sistem radiologie sunt printre cele mai importante aparate radiologie.

Cunoscută și sub numele de medicina radiațiilor, radiologia este o ramură a medicinei. Se ocupă de radiațiile electromagnetice și undele mecanice, precum și de utilizarea lor diagnostică și terapeutică. În plus, radiologia combină diverse metode de vizualizare a interiorului corpului.

Aparat radiologie performant și eficient

Deoarece oasele absorb mai multă radiație decât țesutul, ele sunt vizibile pe raze X. O altă metodă de examinare radiologică este imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), care utilizează unde magnetice și radio pentru a vizualiza interiorul corpului.

Un aparat radiologie este de obicei necesar atunci când vine vorba de examinarea structurilor interne, a organelor, oaselor sau articulațiilor. Radiologul are o varietate de aparate radiologie din care să aleagă pentru a le folosi la examinarea interioară a corpului. Aparatul utilizat depinde de obicei de motivul investigației. Examenul cu ultrasunete oferă radiologului o perspectivă inițială asupra bolii organelor. Radiologul poate lua si radiografii pentru a putea determina mai precis simptomele generale ale bolii.

Spre exemplu, un sistem radiologie de ultimă generație are o masă plutitoare care poate suporta până la 320 kg și o grilă detașabilă pentru a reduce expunerea pacientului. În plus, oferă o calitate ridicată a imaginii. Datorită puterii mari de ieșire și a ușurinței de operare, acest sistem de radiologie creează un sentiment de ușurință și confort pentru utilizatori. Oferă o calitate a imaginii comparabilă cu modelele high-end și îmbunătățește calitatea de diagnosticare a imaginilor cu raze X.

 

 

Related Articles