Ce este dezinsecția și ce presupune aceasta?

Problema prezenței insectelor deranjante în casă ne poate afecta pe fiecare dintre noi. Mai mult decât atât, în ciuda încercărilor de a combate apariția insectelor, uneori nu depinde de tine. Într-o astfel de situație, dezinsecția poate fi soluția. Ce este acest proces și ce implică el?

Ce este dezinsecția?

Dezinsecția este procesul de exterminare a insectelor considerate a fi dăunătoare. Atât adulții, cât și larvele sunt supuse dezinsecției și, cel mai adesea, include insecte precum gândaci, furnici, gândaci, păduchi, purici, muște, pești de argint, țânțari și ploșnițe. Dezinsecția poate fi efectuată nu numai în apartamente sau încăperi de birouri și depozite, ci și în spații deschise – de exemplu grădini. Tot ce trebuie să faci este să ceri o oferta de preț dezinsecție și să contactezi firma pentru o evaluare.

Unde se efectuează dezinsecția?

Dezinsecția se efectuează în case, apartamente și alte încăperi, locuri de muncă și în spații deschise, de exemplu, dacă există problema țânțarilor care deranjează activitatea ta.

Insectele pot face viața grea prin prezența lor, dar problema devine și mai gravă când observi prezența unui număr mai mare de insecte. Se înmulțesc foarte repede, așa că intervenția imediată este crucială. Dacă și tu ești în situația asta, cere imediat o ofertă la firma de dezinsectie Bucuresti.

Dezinsecția – când este nevoie și cum se realizează?

Cele mai problematice insecte sunt gândacii și ploșnițele, care se hrănesc în principal noaptea și sunt printre cei mai greu de eradicat dăunători.

Gândacii sunt atrași de umiditate și căldură. Sunt purtători de boli și paraziți, iar prezența lor poate fi recunoscută și după mirosul lor caracteristic, neplăcut.

Ploșnițele se găsesc cel mai adesea în saltele. Acestea sunt un parazit care se hrănește cu sânge uman, iar mușcăturile lor pot provoca reacții alergice.

Atunci când vei apela la profesioniști pentru un preț deratizare și dezinsecție, acesta depinde în primul rând de metoda selectată. Există trei metode de bază de dezinfestare: pulverizare, , gel și nebulizare.

  • Metoda de pulverizare

Dezinsecția prin metoda de pulverizare presupune dispersarea unei soluții selectate corespunzător pe zona infectată de insecte. Eficacitatea acestei metode depinde în principal de utilizarea unui insecticid adecvat. În acest caz, este necesară pregătirea spațiului în conformitate cu recomandările companiei care îl realizează.

  • Metoda gelului

Dezinsecția cu gel presupune utilizarea unei substanțe insecticide sub formă de gel. Agentul, selectat corespunzător pentru specia de insecte, este aplicat în locuri unde insectele se pot ascunde – de exemplu, în orice crăpături. Mai mult, preparatele folosite nu numai că neutralizează insectele, dar le și atrag. Metoda gelului este folosită cel mai adesea pentru a combate gândacii.

  • Metoda de nebulizare

Dezinsecția prin nebulizare se bazează pe utilizarea vaporilor obținuți din preparate adecvate. Procedura este eficientă în exterminarea ploșnițelor, gândacilor și furnicilor, dar poate fi efectuată doar de o firmă calificată.

 

Related Articles