Diana Șoșoacă și George Simion, initiatori ai , „MINERIADA 2”

Senatoarea Diana Șoșoacă și președintele AUR, George Simion, se află în mijlocul unui tumult la Chiajna, unde fermierii și transportatorii rutieri sunt blocați în timp ce încearcă să ajungă la București pentru a-și exprima nemulțumirile scrie realitatea.net

Acțiunile lor sunt descrise ca parte a unei presupuse „MINERIADA 2„, un termen asociat cu manifestațiile violente din 1990.

Șoșoacă a ajuns joi seară la Chiajna, unde a încercat să convingă forțele de ordine să permită protestatarilor să continue călătoria spre București.

Diana Șoșoacă a discutat și cu colonelul Marius Velicu din Jandarmerie: „Sunteți foarte obosit…Dvs veniți deja obosit de acasă, este? Ce v-a obosit? Viața de zi cu zi pe care v-o dă Ciolacu? După care vă dă ordine? De ce? Că e un fătălău căruia îi e frică de proteste? Ăsta e Ciolacu, un cioflingar, un fătălău, căruia îi e frică de proteste. El nu suportă protestele, îi e frică. Pe el nu-l contestă nimeni. Pe bune? Despre ce vorbim? Pentru ce îi opriți pe amărâții ăștia să meargă?” potrivit digi24.ro

Totodată, George Simion, liderul AUR, a fost prezent la fața locului, susținând că forțele de ordine au comis abuzuri prin blocarea transportatorilor.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, s-a alăturat discuțiilor, îndemnând protestatarii să formeze o delegație pentru a discuta soluții la problemele lor.

Hopincă a subliniat că dreptul la protest este garantat de Constituție și a solicitat manifestanților să depună o cerere de autorizare a acțiunii la Primăria Capitalei.

Protestatarii, blocați în Chiajna, încearcă să părăsească zona cu mașini agricole și vehicule de transport, dar au fost opriți de poliție. Confruntarea ridică temeri cu privire la posibila escaladare a tensiunilor și necesitatea găsirii unor soluții negociate pentru calmarea situației.

sursa antena24.ro

Related Articles