Cum se aplică oja semipermanenta pas cu pas

Dacă îți dorești o manichiură/pedichiură curată și elegantă, atunci cu siguranță vei avea nevoie de oja semipermanenta de calitate pentru cele mai bune rezultate. Aceasta este soluția ideală pentru unghii perfecte. Manichiura semipermanentă se poate realiza fără o investiție considerabilă și poate rezista până la 4 săptămâni.

Pașii de urmat pentru aplicarea ojei semipermanente

 1. Spală și dezinfectează mâinile.
 2. Impinge cuticulele folosind un bețișor de lemn sau instrumente speciale fabricate din materiale inoxidabile.
 3. Matuiește unghiile cu un buffer. Această ustensilă te va ajuta să piliți suprafața unghiilor. Acest pas este foarte important pentru aplicarea ojei semipermanente, așa că fii atentă să îl faci corect.
 4. Îndepărtează praful de pe unghii folosind o perie fină după procesul de matuire.
 5. Folosește un primer pentru degresarea și dezinfectarea unghiilor. Utilizează o dischetă din bumbac pentru îndepărtarea reziduurilor uleioase și așteaptă câteva secunde pentru uscarea primerului.
 6. Aplică baza de unghii și usuc-o folosind o lampă UV. Nu economisi baza, dar nici nu folosi prea mult produs. Aplică baza cu atenție doar pe unghie. Dacă ai aplicat baza și pe cuticule, nu te speria. Poți folosi un bețișor pentru a curăța înainte de a pune mâna sub lampa UV.
 7. Aplică primul strat de oja semipermanenta și lasă-l să se usuce timp de 2 minute sub lampa UV.
 8. Aplică al doilea strat de oja, repetând pasul de mai sus.
 9. Aplicarea uleiului de cuticule: pentru a aplica uleiul de cuticule, începe prin a te asigura că mâinile și unghiile sunt curate și uscate. Aplică câteva picături de ulei pe fiecare cuticulă, apoi masează ușor cu mișcări circulare pentru a-l distribui uniform și a ajuta la hidratarea cuticulelor și a pielii din jurul unghiilor.

Îndepărtarea ojei semipermanente

 1. Pregătește unghiile: Spală și usucă mâinile.
 2. Pilește suprafața ojei: Folosește o pilă de unghii pentru a matui stratul superior al ojei, astfel încât acetona să pătrundă mai ușor.
 3. Aplică acetonă: Înmoaie dischete de bumbac în acetonă pură și pune câte una pe fiecare unghie.
 4. Înfășoară unghiile în folie de aluminiu: Înfășoară fiecare deget în folie de aluminiu pentru a fixa dischetele cu acetonă pe unghii.
 5. Așteaptă: Lasă acetonă să acționeze timp de 10-15 minute.
 6. Îndepărtează folia și bumbacul: Scoate folia și dischetele de bumbac de pe unghii.
 7. Îndepărtează resturile de ojă: Folosește un bețișor de lemn sau un instrument de îndepărtat cuticule pentru a îndepărta delicat resturile de ojă rămase.
 8. Curăță și hidratează unghiile: Spală-ți mâinile și aplică ulei de cuticule pentru a hidrata unghiile și pielea din jur.

Dacă vrei o manichiură perfectă, oja semipermanenta ar putea fi soluția ideală pentru tine și poți începe chiar acum! Iar dacă nu ai kitul complet, la Lux Nails Brands vei găsi toate materialele de care ai nevoie, produse de calitate la prețuri accesibile. Poți găsi branduri de renume precum Staleks, Villien, Cupio și multe altele. Calitatea primează în arta unghiilor, așa că alege doar materiale calitative pentru tine sau clientele tale.

Related Articles