3 idei de recondiționare pentru mobila veche

Ai multe piese de mobilier pe care nu le mai folosești, dar nu vrei să le arunci? Ce-ai zice dacă le-ai recondiționa? Este o soluție ideală în cazul în care vrei să economisești, dar și să conferi spațiului un aer personalizat.

 

Totuși, dacă vrei ca locuința personală să semene unor proiecte case moderne, nu e suficient doar să fii creativ/ă. Există și alte aspecte pe care trebuie să le ai în vedere – de la pregătirea obiectelor până la procesul de reintegrare în încăpere. Dacă vrei să obții rezultatele dorite rămâi până la final și descoperă 3 idei utile!

 

3 soluții pentru a oferi mobilei un aspect nou

 

Probabil știi deja că în spatele unui proiect casa bine amenajat stau ore întregi de muncă și planificare. Însă, cine spune că trebuie să investești atât în cazul etapelor de recondiționare? Iată top 3 idei originale, foarte ușor de implementat:

 

  1. Ascunde rupturile de la nivelul canapelei prin coasere – Te pricepi la cusut și-ți place să-ți exprimi spiritul artistic? Profită de pasiunea ta și transformă zgârieturile sau urmele de uzură ale materialului în forme geometrice interesante. Folosește ață colorată – pentru a conferi designului o tușă personală, dar în același timp adaptată la cerințele specifice unei amenajări în stil boem.

 

  1. Masă veche transformată în mască de chiuvetă  – Sigur ai prin casă o masă care nu mai servește la nimic, dar pe care încă alegi să o păstrezi. Dacă nu vrei să scapi pur și simplu de piesa care nu-ți mai trebuie, nu ezita s-o transformi într-o mască de chiuvetă chic. Se va potrivi perfect cu un proiect casa îndrăzneț.

 

  1. Dulap sau comodă reinterpretate – Adaugă colant mat în interiorul mobilei. Scapă de mânerele deteriorate și adaugă elemente decorative pe rafturi. Modelele mai vechi s-ar putea să aibă inclusiv geamuri opace – demontează-le cu grijă pentru a nu te răni. Folosește o vopsea în ton cu noua estetică și transformă rezultatul final ori într-o insulă pentru bucătărie ori într-un mini bar.

Sfaturi esențiale pentru recondiționarea mobilei

Recondiționarea mobilei nu este un proces ușor, uneori chiar devine o provocare. Însă, planificarea corespunzătoare îți poate garanta performanța dorită în materie de rezistență, design și funcționalitate.

Iată, așadar, doar câteva sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare:

 

  • Inspectează cu atenție mobila pentru a identifica eventualele deteriorări, cum ar fi fisuri, zgârieturi, pete sau desprinderea vopselei.
  • Evită folosirea substanțelor chimice mult prea agresive. Dacă estetica piesei nu poate fi salvată în niciun fel mai bine renunță.
  • Consultă părerea unor experți în proiecte case mici. Citește bloguri de specialitate, ascultă interviuri cu profesioniști sau apelează la părerea unui expert.
  • Înainte de a te gândi la mixarea finisajelor sau aplicarea elementelor metalice, ai grijă ca suprafața de lucru să fie perfect curățată.
  • Orientează-te către tapițerii îndrăznețe sau materiale de cea mai bună calitate. Spre exemplu, în cazul canapelei poți încerca variante mai confortabile.

 

Orice decizie pe care o iei în materie de design influențează implicit aspectul unui proiect casa.
Dacă vrei să îmbini utilul cu plăcutul, dar în același timp să reduci costurile de amenajare, nu ezita să aplici sfaturile de mai sus!

Interior Dcsi.ro

Related Articles